W jaki sposób należy podawać desery? Jakie naczynia są do tego odpowiednie? Na co się zdecydować?

Wszyscy uwielbiamy ciasta, ponieważ polepszają nam nastrój i osładzają życie. Są najprzyjemniejszą częścią każdego przyjęcia, by jednakże doskonale wyglądały, powinny zostać zaserwowane w najlepszy możliwy sposób. Metod na podanie ciasta jest faktycznie dużo. Mamy całą masę naczyń, które do tego służą, dzięki nim natomiast można w elegancki sposób zaserwować gościom każdy rodzaj deseru. Taki deser powinien być nie tylko ucztą dla podniebienia, ale także dla oczu.

kawałki ciasta
Biorąc więc paterę, na przykład patery na owoce, ale też talerz lub półmisek musimy się postarać, żeby ułożone na nich ciasto wyglądało pięknie oraz zachęcająco - użyteczny link. Aby w odpowiedni sposób serwować deser, trzeba głównie dopasować naczynie do swoich potrzeb. Pomyślmy, jak wiele osób będziemy gościć oraz jak dużo ciast planujemy zaserwować. Regułą jest, iż taki deser powinno się serwować na szklanych paterach, ale rzecz jasna to nie jest regułą.

Jeśli sądzisz, że odnajdziesz ciekawe treści w internecie, to przejdź (http://www.stanmal.pl/oferta-bramy.html) do omawianego problemu i kliknij w link znajdujący się tu.



Sprawdź też

Współczesne akcesoria pani domu

Torcik
Duże, niedogodne stolnice zsuwające się z blatu w trakcie wałkowania odchodzą w zapomnienie. Po co się męczyć z czymś, co ciężko jest zmyć, nie ma gdzie tego schować, a co kładzione na lakierowanym blacie może go nawet porysować?


Najważniejsze, aby naczynie było dopasowane do talerzyków deserowych, lecz także charakteru wnętrza oraz charakteru przyjęcia. Oprócz szkła do wyboru są także patery metalowe, porcelanowe, jak również z drewna. Tak naprawdę propozycji jest całkiem sporo, każda patera ma innego rodzaju zastosowanie więc możemy je używać do różnego rodzaju deserów, jak patery do ciast. Patery ze szkła są najbardziej popularne oraz często wybierane. Podstawowa wersja to jednopoziomowa patera, która jest na nóżce - dostępne modele. Można tak naprawdę wybierać w wielu typach i wzorach. Patery ze szkła mogą być duże, ale i delikatne.

Taka patera jest najlepsza, kiedy gości nie będzie zbyt dużo, zaś dla dużej ilości gości dobrze będzie przygotować naczynie z dwoma poziomami lub z trzema piętrami (patera do tortu). Gdy mamy jeden albo więcej różnych ciast, to taka patera pozwoli na umieszczenie go tak, aby nie zmieszać smaków. Można równie dobrze na najniższym poziomie umieścić owoce. By zapewnić naszym gościom duży komfort oraz wygodę, najlepiej wybrać paterę obracaną. To znacznie ułatwi każdemu dostęp do deseru, nie będziemy się przy tym musieli martwić o jego równomierne ułożenie. Czasami nawet tego typu naczynie posiada klosz, a to pozwala na utrzymanie świeżości deseru.
2022/12/01, 08:29